Vikten av nätverk

Sedan 2006 har jag varit med i ett osannolikt underbart nätverk på nätet vilket har betytt otroligt mycket för mig på alla plan.

Vi träffades faktiskt på familjeliv där vi hamnade i en tråd som hette karriärföräldrar, det går faktiskt att söka upp den fortfarande 🙂 Där var vi ett större gäng som ansåg att det gick alldeles utmärkt att vara en bra förälder fast man älskade sitt jobb. På familjeliv ansågs detta “en aning” kontroversiellt och vi flyttade snabbt till det där nya facebook 2007 och då fick vi helt plötsligt ansikten bakom de anonyma användarnamnen på familjeliv.

Vi var ett gäng på ungefär 20 tjejer som flyttade till facebook och lite beroende på livet så har några hoppat av och en del varit passiva i perioder men kommit tillbaka och en del har bara haft kontakt med några i gruppen. Men tack vare att vi hängt mest på nätet har det varit lätt att fortsätta att vara delaktig även vid sjukdomar och föräldraledigheter.

Det är ett underbart gäng med personer som arbetar inom HR, på bibliotek, i skolans värld, som jurist, psykolog, på försäkringsbolag, som programmerare, höga chefer, marknadsförare, inom socialtjänsten, styrelseproffs, inom kärnkraften, prisbelönt fotograf, som personlig tränare, som politiker mm. Vi är gifta, skilda, omgifta, har gjort raketkarriär, har hoppat av och bytt bana och har startat eget (helt eller som bisyssla).

Vi försöker få till en träff om året någonstans där alla har lika långt att åka och då pratar vi om karriär, om vägval, om tips för tonåringar likväl som småbarn, om nya erfarenheter mm.

Ett tag hade vi faktiskt en populär blogg, som till och med metro skrev om (länk här). Tyvärr har vi stängt den.

Med detta inlägg vill jag uppmuntra er att hitta de osannolika nätverken, håll er inte bara inom er bransch, eller med gamla kursare eller liknande. I detta nätverk har vi hjälpt varandra och inspirerats av varandra på de mest otippade sätt och insett att det finns mycket att lära av varandra trots att vi bor i olika länder och arbetar i helt skilda branscher.