Lästips – Förändringshandboken

Nu har jag läst igenom den rykande färska boken från Kelly Odell två gånger. Nu är jag kanske lite jävig i denna recension eftersom jag har gått mina kurser på Astrakan (där Kelly är delägare och undervisar) men den här boken gillar jag.

Något så enkelt som själva strukturen på boken, med sammanfattningar i slutet på varje kapitel och med alla tabeller och bilder samlade i slutet så att de är lättåtkomliga tilltalar mig jättemycket.

Språket är lätt och direkt på, med många förklaringar och hänvisningar till verkliga händelser samt källhänvisningar. Han förklarar på ett enkelt sätt utan att förenkla.

Självklart kan man bli mörkrädd när man läser om “den flexibla 30-stegsmodellen” men när man läser boken är kopplingen till innehållet tydligt och den känns som en trygghet att förhålla sig till.

Boken innehåller allt från ganska grundläggande saker som “förändrings-U-et” till olika nyckelroller vid förändring samt vikten av god kommunikation och att verkligen räkna in implementeringen i förändringen.

Boken passar för både chefer/ledare, intresserade medarbetare och de som har arbetat ett tag med förändringar. Framförallt ger den en möjlighet till en grund för gemensamma diskussioner.

Är du mer nyfiken på Kelly Odell finns det mycket material på youtube och på hans egna hemsida. Boken går till exempel att köpa hos Bokus.