Lästips – Empatieffekten

Empatieffekten är skriven av Tommy Lundberg som gett ut en del böcker tidigare (som jag inte har läst) såsom “Ledarskap på apstadiet” och “Motivationskoden”. För mig var det enbart underrubriken, “Om människor ska intressera sig för jobbet måste chefen intressera sig för människor”, som fick mig att beställa boken.

På framsidan är rubriken särskriven, vilket som vanligt (för mig) skapade en irritation innan jag hade öppnat boken. Sedan är det INGA BILDER alls i boken, (herre gud min värld utgörs ju av bilder) och strukturen har ingen hjälp av nummer eller en påminnelse om under vilken huvudrubrik man läser. HJÄLP!

Så efter en första besiktning har faktiskt boken fått ligga till sig lite.

Men sedan jag började att läsa (med en blyertspenna i handen) så har jag satt mig med boken varje ledig minut. Vilken uppsjö av inspiration och kopplingar till forskning och mer information om ledarskap och människor, blandat med Tommys personliga erfarenheter. En del saker som jag kände igen och en del helt nytt men framförallt en ihopkoppling av saker som jag gillar men inte har kopplat ihop på samma sätt innan.

I slutet finns också det sympatiska bonuskapitlet “Hur jobbar man bäst med dig?” där man får förslag på ett sätt att formulera vem man själv är. Där får man även Tommys svar på frågorna 🙂

Nu har jag en bok med skisser och understrykningar som jag räknar med att läsa och bläddra i många fler gånger. Jag vet inte om boken finns digitalt någonstans men liknar du mig så behöver du nog något att kladda i (sen är det väl något magiskt med anteckningar i böcker? ).

Den finns åtminstone att köpa på bokus och säkert på andra ställen.