Poddar till semestern del 1

Nu börjar det bli läge för många att gå på semester, och då kanske det också finns möjlighet att lyssna lite på några intressanta poddar.

Det finns ganska många poddar om ledarskap, byggbranschen och andra relaterade ämnen men ofta ger de en känsla av att vara ganska “torra” och uppstyltade. För mig är det viktigt att jag gillar sättet podden är på och rösterna lika mycket som innehållet. Jag lyssnar mycket på poddar och “proffs-poddare” och ibland kanske jag ställer höga krav på att även “sällan-poddare” ska vara avslappnade, närvarande och genuina på en nivå som de inte alltid är.

Ledarna har till exempel två poddar. (Finns på ledarna.se och på vanliga podd-ställen).
Miller möter ledare:
Intressanta personer som intervjuas med fokus på ledarskap, kan kännas lite väl korrekt men får ut bra sammanfattningar på olikheter inom ledarskap. Gör mig lite nyfiken och får mig att vilja lyssna på nästa avsnitt, funkar både på promenaden och i hängmattan. Jag gillade avsnittet med en av mina stora idoler Benke. Korta avsnitt på ca 20 minuter.
Chefsrådgivarna:
Det här är mer en faktapodd där olika chefsdilemman såsom “kärlek på jobbet” och “ledarskap i en snabbväxande organisation” diskuteras ihop med gäster. Podden känns också lite väl korrekt, men faktamässigt är den okej.
Ingen podd som jag hade klickat mig vidare på till nästa avsnitt men om något ämne berör mig så hade jag kunnat tänka mig att lyssna. Avsnitt på ungefär en halvtimma.

Wise consulting har en podd som finns på de vanliga ställena.
PåJobbetpodden:
Detta är en proffsig podd, någon som kan man kan ha på i bakgrunden och det finns utrymme att låta de egna tankarna fara iväg emellanåt. Den känns lite mer avslappnad men innehållet är bra och det är bra spridning på innehållet i avsnitten. Avsnitten är lite längre uppemot 50 minuter.
Jag gillade jättemycket att lyssna på Sara Banegas, Det handlar om att “tillit-styra”.