Lästips – Fem felfunktioner i en grupp

Fem felfunktioner i en grupp och hur man skapar en fungerande arbetsgemenskap släpptes 2006 och är skriven av Patrick Lencioni. Jag är väl typ sist på bollen men jag verkligen älskade den här boken.

När jag nyfrälst försökte pracka på min man boken så suckade han lite och sa att den stod på engelska i bokhyllan nere 🙂 Jaja, nu har vi den på svenska också, 2006 kom vårt första barn och sedan dess har orken för att läsa fackböcker hemma inte infunnit sig (och på jobbet har jag aldrig haft tid att utveckla mig genom att läsa böcker).

Fem felfunktioner i en grupp är skriven som en ren berättelse om en organisation som får en ny VD som ska rädda bolaget. Jag brukar ju inte gilla när en faktabok inte är en faktabok, men den här var skriven så bra att jag verkligen var nyfiken på hur det skulle gå. Den var lättläst och det var verkligen en perfekt sommarbok.

Föredömligt nog finns det 30 sidor på slutet som beskriver felfunktionerna och dess lösningarna. Allt är skriver på lätt svenska och med ett bra flöde i texten.