SS-ISO 44001

2017 kom det en standard för samverkan med det fina namnet SS-ISO 44001 Ledningssystem för affärsrelationer i samverkan – Krav och ramverk. Ledningssystemet baseras på en modell som går igenom hur organisationer systematiskt identifierar, förbereder och driver framgångsrika affärsrelationer i samverkan, den är inte explicit för byggbranschen men vi har varit mest engagerade.

Den ger framförallt ett gemensamt språk för att kunna arbeta i samverkan samt tack vare att den är uppbyggd som andra standarder ett bra stöd för att implementera processen.

Det finns en film och länkar till mer information på den här sidan där finns det även en presentation från ett seminarium om standarden. En bra sammanfattning finns i detta nyhetsbrev som länkas till från sidan.

Har ni inte läst in er på standarden och hur den fungerar så rekommenderar jag det, just nu pågår ett arbete för att ta fram 12 principer som behövs i en fungerande samverkansorganisation.

Det ska bli spännande att se när de kommer igång med ISO-certifieringar.

2 svar på ”SS-ISO 44001”

  1. Läste om det på LinkedIn. Blev definitivt sugen på att veta mera. Häftigt att det finns en ISO för “samarbete” hade missat det totalt.
    Ska läsa mer i det ämnet 🙂

    1. Om ni börjar titta på den och känner att det är något som ni vill arbeta med men att ni behöver stöd så är det bara att ringa.
      /Linda

Kommentarer är stängda.