Hållbart arbetsliv

På linkedin, denna underbara källa till ny information, såg jag att en person i mitt nätverk Caroline Lornudd höll en kort lunchpresentation om ett hållbart arbetsliv som var jättebra.

Caroline är en psykolog som har doktorerat och brinner för att alla ska hålla sig friska och produktiva under hela sitt arbetsliv, det gör hon genom att försöka sprida forskningen och göra den lättförstådd. Hon är även en av dem som utbildar på Astrakan utbildning där jag har gått kurser som jag varit väldigt nöjd med.

Lunchföreläsningen tog bland annat upp faktumet att arbetsmiljöverket uppskattar att antalet arbetstagare som dör av arbetsrelaterad stress varje år är 500 stycken (jämför med de 40-60 personer som dör i olyckor varje åt) och grunderna inom OBM med aktiverare, beteende och konsekvens och tips på hur man skapar en bra kultur.

Via lunchföreläsningen så hittade jag även till sidan om Hållbart arbetsliv som är en del av partsrådet. På den sidan finns jättemycket bra och gratis information om allt från effektiva team till 29k. Nyfiken på vad de innebär? Gå in och titta och klicka dig runt för det finns mycket information under varje ruta.