5 år

Nu har jag precis passerat fem år som egenföretagare, här kommer en liten summering av de senaste fem åren.

  • Världen: Covid-19, lockdown, krig, folkmord
  • Privat: Min mamma och min gudfar har gått bort, vi har köpt hund, de söta barnen är lika söta tonåringar, jag har opererats tio gånger, vi har haft två översvämningar hemma och blivit med solceller.

Företaget:
Jag älskar att få styra över min egen tid, att få välja mina egna kurser, att vara ansvarig för mina egna beslut. Jag älskar samarbetet mellan fåmansföretagare som finns, jag älskar att pay-it-forward lönar sig.

Efter några intensiva år så försöker jag nu påminna mig om varför jag startade eget och inte få panik för att debiteringsgraden sjunker utan våga vila i detta. Nu har jag ju också lite tid och energi över att blogga igen 🙂

Vad har jag lärt mig under dessa fem år?

Jag har omvärldsbevakat och känner att jag har betydligt bättre koll på projektlederiet än när jag arbetade fulltid som projektledare. I och med att jag kombinerar detta med att vara samverkansledare och stöd i andras projekt får jag en unik inblick i hur andra leder projekt med allt ifrån vilka program de gillar att använda till hur de skapar engagemang på arbetsplatsen och vad de sätter upp på väggarna.

Jag har även landat mer i min egen projektledarstil och förstår vad jag bidrar med och vad jag behöver komplettera projektgruppen med för kompetenser.

Jag har blivit bekväm med att arbeta på engelska även om min engelska skulle må bra av att utvecklas mer, men jag gör mig förstådd och jag förstår.

Jag har utmanat mig själv så mycket mer än jag gjorde som anställd, inte bara med engelskan utan genom att behöva lita på mig själv i allt från att boka resor till att komma in i nya projekt och snabbt läsa av läget. Jag har haft konferenser med andra egenföretagare för att diskutera affärsmöjligheter, konferenser där alla är engagerade och vill bidra (en fantastisk känsla).

Jag har till och med precis varit med och spelat in en podd, mer info kommer i ett annat blogginlägg.

Jag har hittat teorier som passar mig och mitt ledarskap, många som jag har bloggat om. Jag har hittat företag som sprider glädje, kunskap och energi via sina sociala medier, som Hej Engagemang!

Jag har arbetat åt 13 olika företag och kommer att skicka min 200-ade faktura vid nästa månadsskifte!