Lästips – Dra åt samma håll

Dra åt samma håll – Att skapa glädje och effektivt samarbete på jobbet, i teamet, i laget och i hemmet är skriven av Susanne Pettersson och Göran Persson. Den finns att köpa på till exempel adlibris och bokus och den verkar åtminstone finnas på nextory.

Ibland känner jag mig väldigt fyrkantig. Den här boken är skriven som att en person börjar på ett nytt jobb och tycker att ledarskapet är fantastiskt och får möjlighet att få en genomgång av chefen om hur hon arbetar med ledarskapet genom möten varje vecka.

Den är skriven som en blandning mellan en skönlitterär berättelse och en ledarskapsbok, det funkar inte riktigt för mig. Precis som när jag läste Empatieffekten så var det ett måste att ha en penna i handen för att kunna markera intressanta saker som man vill återkomma till.

Innehållet var bra och ganska heltäckande och referenslistan är lång, där finns även hänvisningar till de berättelser som tas upp som beskrivningar i texten.

Den kanske fungerar bäst som en inspirerande bok som kan fokusera tankarna på hur man arbetar generellt, jag tror inte att jag verkligen skulle kunna använda den för att förändra mitt arbetssätt.