TED-tips

Om ni har kommit långt med grupputveckling på er avdelning skulle det kanske kunna vara en bra inledning på ett möte att titta på Brené Brown och hennes prat om sårbarhet och skam och hur det viktigaste är att vi vågar känna alla känslor.

Jag har på en del kurser och samverkansträffar fått höra om vikten av att alla ser till att de är på ett “bra humör” och inte “smittar” de andra på projektet. Jag har alltid haft lite problem med detta, självklart är det bra om man kan boosta sig själv, men att tro att man inte får vara ledsen, arg eller sprudlande lycklig utan att det finns ett “rätt sätt” att känna för att inte förstöra för projektet har känts jobbigt.

Jag reagerar starkt på när inte en människa känns genuin. För mig känns det mycket viktigare att vi skapar en miljö där man kan komma in och våga säga att man är ledsen för att katten är sjuk, eller haft en skitmorgon med barnen och så vidare, för när man gör det så trubbas ofta känslan av lite och man känner sig trygg och det är värt så mycket mer.

Även om ni inte har kommit så långt på er avdelning eller ert projekt så kan jag verkligen rekommendera dessa som personlig utveckling. Lyssna, titta, känn och inspireras av Brené.

The power of vulnerability

Listening to shame

Om du har Netflix så finns det ett längre program med henne som heter The call to courage. Det finns även en hel del saker på youtube, bara sök på Brené Brown.