Lästips – Möteskokboken 1 och 2

Möteskokboken 1 och 2 är skrivna av Erik Mattsson och Anna Jöborn. Jag hittade de här böckerna av en slump när jag satt och sökte efter något annat på internet och råkade komma in på ordrum.se och deras webbutik. Jag glömde bort vad jag höll på och letade efter och blev fascinerad av de fina färgerna, associationkorten, humörmarkörerna och utdragen man kunde titta på från böckerna. Det slutade med att jag beställde båda dessa bara för att jag var nyfiken.

Jag blev inte besviken, böckerna är som ett smörgåsbord med övningar och med instruktioner i hur man bygger ihop ett bra möte. I Möteskokboken del 2 får man mer kött på benen och det fokuseras på processmöten och konferenser.

De har till och med gjort en app (åtminstone till iphone) som heter Mötesplan där man kan planera sina möten och bygga upp dem med deras byggblock.

Jag gillar bildspråket, färgerna och tydligheten. Sedan får det verkligen mötesplaneringen att verka roligt och lätt. 🙂 Det enda jag brukar tänka när något känns lätt är att det är dags att börja tänka på förändring så att inte nästa steg blir onödigt jobbigt.