Solidaritet

Efter en mycket givande lunch med min förebild som samverkansledare så fick jag hjälp att komma ihåg en sak som jag hade glömt. Vi har ju en utmärkt ledarskapsprofil i Sverige som sätter så bra ord på allt. Jag hittade en inspelning på youtube när Pia Sundhage pratar på Chefsgalan 2019. Kanske inte riktigt den bästa inspelningen men lägg lite tid på den och lyssna på hennes erfarenheter.

Jag tror på solidaritet, jag är uppväxt med det. Själv är jag oduglig men tillsammans med andra kan vi bli bäst.

Hon pratar om relationer och tillit, om vikten att veta sina egna styrkor och känna sig själv, likväl som att veta hur man gör de andra till sitt bästa jag. På så sätt skapar vi välfungerande team.

Hon ber också oss i näringslivet fundera på hur vi förstärker det positiva (målgester) och på så sätt gör det lättare att tona ner missade målchanser. Det kan man ju fundera på, och hur positiva signaler sänder egentligen en fika med prinsesstårta idag 😉

Hon pratar även om “jag för laget” istället för “laget före jaget” och mycket mer.