Mörkrädd

Ibland blir jag verkligen fundersam över varför jag försöker förändra den här branschen, varför jag lägger energi på att få alla yrkesgrupper att tillsammans hitta den bästa lösning för projekten. Varför jag fortfarande håller på med samma saker som jag har hållit på med mer eller mindre i 20 år.

Självklart är det för att det faktiskt tas små steg framåt och att de som förstår vad inkludering och ett bra ledarskap gör för både projektekonomin och bolagsekonomin på sista raden trots allt blir fler och fler. Min känsla är att det är mycket pengar som “försvinner” utan att någon vinner på det.

I ny teknik finns bra men ganska övergripande och allmän text skriven av en professor på KTH om hur branschen bör utvecklas.

Byggbranschen behöver ta klivet in i framtiden, förbättra ledarskapet och bygga bort inneboende machokultur. Det menar KTH-professorn Tina Karrbom Gustavsson som vill se en ökad satsning på ledarskap och multidisciplinär kompetens i ingenjörsutbildningarna.

Kanske inget som överraskar någon i branschen men klicka gärna på länken till artikeln och läs kommentarerna också! Vi har en bit kvar att gå.